dissabte, 2 de setembre del 2023

LO MILLOR QUE POGUEREN

 

Aquest treball sobre el lo neutre m’ha costat molt d’esforç, i no és la versió completa que espere enllestir i publicar prompte. Tampoc no és un proposta normativa, ni de bon tros. Només una reflexió i investigació sobre un tema que només en els darrers anys ha merescut l’interés dels estudiosos.

El to és una mica més assagístic que purament acadèmic i en algun moment pot semblar desimbolt, deseixit i fins i tot descarat, però malgrat l’aparença  irreverent d’algunes expressions (no és pas el to general) no he volgut faltar al respecte a ningú, ni menys al Mestre Fabra, a que tantíssim devem els usuaris de la llengua.

Potser és més fi dir  escoliastes o glossadors de Fabra per comptes de papagais de Fabra, però així és més expressiu i al capdavall això és una minúcia; el treball és seriós.

 Done les gràcies especialment a  Ignasi Moreta, que amb un famós article seu em va obrir els ulls i va fer que comencés a reflexionar i investigar. I, no cal dir, a Mar Batlle, que amb un treball important va replantejar una qüestió  pràcticament marginada.

 

 LO MILLOR QUE POGUEREN

MARINADA i SALOBRE

    MARINADA   Mercé Estrela Tena XLII Premi de Poesia "25 d'Abril" Vila de Benissa 2022 Viena Edicions 2023 Ens trobem...